behang verwijderen
Stap 1: Behang Verwijderen

Als eerste gaan we indien nodig even de vloer afdekken met het door ons meegebrachte plastic. Dit om te voorkomen dat straks al het behang aan uw laminaat, tapijt of parket vastplakt.

Hierna vullen we onze behangafstomers met water en indien nodig gaan we met een roller voorzien van metalen puntjes, over uw behang om er gaatjes in te maken zodat het stoom straks goed onder het behang komt.

Ook halen we kapjes van de stopcontacten even weg zodat we overal goed bij kunnen. Deze zullen we naderhand er uiteraard weer opzetten maar beter is om ze er nog even af te laten zodat u daar straks tijdens het behangen of sausen van uw mur geen last van heeft.

De behangafstomer is inmiddels ook gereed en kunnen we beginnen met het verwijderen van het behang. Met de behangafstomer in de ene hand en een plamuurmes in de andere halen we het behang van de muur.

Muur reparatie
Stap 2: Repareren Muur

Tijdens het verwijderen zullen we eventuele spijkers en schroeven die we tegenkomen meteen uit de muur halen.

Halverwege drinken we even een bakje koffie en gaan dan snel weer aan de slag: het verwijderen van het behang van de muur, achter de radiatoren en op alle andere plekken waar het behang zit.

Nadat al het behang verwijderd is van uw muur lopen we alles nog een keer goed na om te zien of ook echt al het behang er af is. Eventuele stukjes die acher zijn gebleven halen we dan nog gauw even weg.

Als het echt allemaal verwijderd is en er geen stukje behang meer te vinden is gaan we de boel opruimen. Al het behang van de grond in vuilniszakken en naar beneden brengen.

Als u wilt kunnen we de aanwezige gaatjes van spijkers en/of schroeven nog even voor u dicht smeren en eventuele scheuren in uw wand kunnen we repareren door er een "pleister" op te plakken.

Schoonmaken Kamers
Stap 3: Schoon Opleveren

Wanneer het behang allemaal verwijderd is en de gaatjes dicht gesmeerd zijn zijn gaan we alles opruimen en het behang in zakken naar beneden brengen.

Nadat we alles uit de desbetreffende hebben verwijderd lopen we alles nog een keer goed na en als we nog iets tegenkomen dan verhelpen we dat meteen.

Als alles goed is verwijderd wordt het tijd dat we al ons gebruikte gereedschap opruimen en dit weer naar beneden naar onze bus brengen.

We nemen de bezem, een stoffer en blik mee terug naar boven om de ruimtes waarin gewerkt en gelopen is nog even goed schoon te vegen en op te ruimen. Indien van toepassing maken we de centrale hal, de lift en buiten het appartementen complex ook nog even schoon.

Hierna halen we u erbij om alles even na te kijken en/of te controleren en als u ook vindt dat alles goed is wordt het tijd om afscheid te nemen en gaan wij weer naar een volgende klant om daar het behang te verwijderen.